Welkom op de website van Regio Voetbal Schouwen-Duiveland

 

BURGH-HAAMSTEDE - Op zaterdag 29 juli 2017 zochten oud-voetballers uit de regio Schouwen-Duiveland hun wondersloffen weer op. Deze zoekact...ie om te het op te nemen tegen de 'Old Stars van FC Utrecht'. Een team wat veelal bestaat uit spelers die voor FC Utrecht zelf uitkwamen, hun leeftijd 60 jaar en ouder. Het is een project wat de laatste tijd enorm groeit, ouderen die na een lange periode weer in beweging komen op gepast tempo. Aan de zijde van Fc Utrecht een bekende, Jan Schinkel uit Scharendijke.

Een aantal regels binnen het 'walking football' zijn:

- je mag niet accelereren om een foutieve pass alsnog aan te kunnen nemen, sterker nog het is helemaal niet toegestaan
- snelwandelen daarentegen wel
- de bal mag niet hoog worden gespeeld, zo ongeveer kniehoogte is de limiet
- schreeuwen niet toegestaan
- met naast deze nog enkele spelregels die het voetbal met name richt op het één keer raken met het positiespel

Zo gaven de Oldstars van Utrecht een demo met als tegenstander de Old Stars uit de regio Schouwen-Duiveland weg op 'Sportpark van Zuijen' te Burgh-Haamstede. Dit op veld 3 vooraf aan het duel RVSD tegen FC Dordrecht, dewelke na de demo werd gespeeld op het hoofdveld.

Tijdens de warming-up genoten de heren van de muziekband ter plaatse met bekende nummers, waaronder enkelen hun zangkwaliteiten niet verstopten. Het was even wennen voor het thuisspelende team, wel gemiddeld iets jonger maar toch ook op respectabele leeftijd. De regen was voor de heren geen enkel probleem, althans in het eerste bestek. Enkele malen toch het accelereren van een speler waarna het fluitsignaal volgde, ook wat onbegrip bij een te hoge pass of in de aanname waarbij de bal te hoog opstoot en een de vrij trap tegen was een feit. Uiteindelijk zo na een half uur spelen stond er verrassend een tussenstand van 6-4 op het scorebord voor de heren uit Schouwen-Duiveland. Zij kwamen overigens een speler te kort waarop FC Utrecht-speler Jan van den Wijngaard zich opofferde en voor Schouwen-Duiveland uitkwam de eerste 20 minuten. Op één van de foto's is te zien, hoe Jan nota bene zijn eigen teamgenoot Peter Hoff vol op de billenpartij weet te raken. Enfin, in de rust van de eerder genoemde wedstrijd op het hoofdveld zou er nog een kwartier worden gespeeld. Echter een plensbui bracht na enkele minuten een einde aan de demo, waarna de heren gezamenlijk de kantine opzochten. Kennelijk toch voldaan door de manier waarop 'walking football' wordt gespeeld. Met het idee van...., ja wij kunnen tot hoge leeftijd ons balletje blijven trappen, met na de wedstrijd weer analyseren van de wedstrijd onderling (het voetbalpraatje met een drankje).

De uitslag was in deze secondair aan de uitleg van 'hoe men zo'n wedstrijd speelt'. De stromende regen deed alle aanwezigen versnellen naar onderdak, waarna ook de Old Stars het voor gezien hielden.

Voor de fotografen wel even een hinder door zowel de drukkende temperatuur met daarnaast de regenval, beslagen lenzen met ook de nodige hinder van de tegen zelf. Toch enkele kiekjes kunnen maken van deze prachtige demo/wedstrijd.

, de razende reporter

Back to top